SIR
Nieuwsbrief februari 2013
05 02 2013
SIR o.a. met Ai Weiwei tijdens Art Week Rotterdam
Tijdens Raw China Expo - die op 6 februari opent - toont SIR de schetsen die Ai Weiwei maakte voor een meerjarig project van SIR op Zuidplein Rotterdam waar ook Ken Lum, Erik van Lieshout en Hendrik jan Hunneman een voorstel voor ontwikkelden.

Tot op heden zijn de voorstellen van Van Lieshout en Hunneman uitgevoerd. Het voorstel van AI Weiwei is ontworpen voor de busbaan op Zuid, Dragons’s Tail genaamd. Het werk is tot nu toe niet uitgevoerd. Het voorstel is te zien tijdens de Raw China Expo.

Daarnaast is SIR zoals ieder jaar met een VIP bustoer aanwezig op Art Rotterdam en dit jaar tevens op de WildeBoekenMarkt die plaatsvindt op de Re: Rotterdam Art Fair.
lees meer >>
05 02 2013
Uitnodiging voor SIR's Schouwploeg #3
Op donderdag 7 maart is de derde bijeenkomst van SIR’s Schouwploeg. Deze keer in de vorm van een publiek café met voordrachten, eten en drinken.

Iedereen is van harte uitgenodigd om daarbij aan te schuiven.


SIR startte in augustus 2012 de Schouwploeg met als doel zoveel mogelijk mensen te betrekken bij het denken over de rol die kunst en de kunstenaar heeft – en zou moeten kunnen hebben – in de publieke ruimte, en specifiek in de publieke ruimte van Rotterdam. Sessie na sessie ontrafelen we alle facetten die hierin een rol spelen. De Schouwploeg bestaat uit een vaste kern van genodigden en incidentele deelnemers: kunstenaars, kunsthistorici, stedenbouwers, geïnteresseerd publiek, architecten, politici, vormgevers, denkers, e.a. De vorm van ‘het schouwen’ verschilt per sessie en wordt ontwikkeld op basis van de resultaten van voorgaande keren: voordrachten, workshops, caféavonden, maaltijden, pamfletten en publicaties.
lees meer >>
05 02 2013
Gratis lunchtoer Naum Gabo
Op 6 en 20 februari organiseert SIR weer de gratis lunchtoer bij de Naum Gabo voor de ingang van de Bijenkorf. Zowel Wall Relief No. 1 als z.t. van Naum Gabo zijn interessante voorbeelden van kunstwerken die in de jaren van wederopbouw specifiek voor Rotterdam gemaakt zijn. Beide zijn bovendien geslaagde Kunst am Bau kunstwerken: werken die in samenwerking tussen kunstenaar en architect specifiek voor een gebouw ontwikkeld worden.

De lunchtoer vindt plaats van 12.30 tot 13.15 uur. Aanmelden is verplicht en er is plaats voor 5 personen per toer.

lees meer >>
05 02 2013
It's Never Too Late to Say Sorry: Dagboeken van een performer
(c) Wim Konings
Wim Konings is al sinds het begin - 28 mei 2010 - de performer van het werk van Elmgreen & Dragset op de Coolsingel: It's Never Too Late to Say Sorry.

Het eerste jaar hield Wim Konings dagelijks een logboek bij van zijn observaties en ontmoetingen als performer op de Coolsingel. Voor het eerst in de geschiedenis van de publieke kunst wordt dag na dag uiterst precies het leven van een publiek kunstwerk beschreven en de reacties van het publiek op dit kunstwerk, sculptuur en performance ineen: ontroerend, bizar, komisch en soms tenenkrommend.

Bekijk de foto´s en lees enkele van zijn dagboeknotities op het SIR weblog. SIR is bezig met een publicatie van 366 dagen aantekeningen van Wim Konings.
lees meer >>
05 02 2013
Herstart van de zondagse gratis rondleidingen vanaf 3 maart
De zon schittert in het bijna voltooide fascinerende Rotterdam Centraal, de fascinerende nieuwe entree van Rotterdam en een enkele boom vertoont nu al een waas van groen: reden genoeg om de maandelijkse rondleidingen langs de internationale beeldencollectie weer te hervatten.

De rondleidingen worden net als eerdere seizoenen begeleid door Martine Herman. De eerste rondleiding vindt plaats op zondag 3 maart. Daarna in principe elke eerste zondag van de maand.

Vanaf volgende week vindt u meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelden op de SIR website.
Sculpture International Rotterdam (SIR) beheert en ontwikkelt de internationale collectie publieke kunstwerken ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam. SIR is onderdeel van CBK Rotterdam.
 
Collectie
Programma
Ontwerp
Weblog
Nieuws
 
SCULPTURE INTERNATIONAL ROTTERDAM
Eendrachtsstraat 10
3012 XL Rotterdam
+31 (0)10 436 02 88
twitter facebook linkedin vimeo youtube rss Email
U bent ingeschreven voor onze mailinglijst. Uitschrijven

Niet leesbaar? Bekijk de webversie
*|REWARDS|*