SIR
Nieuwsbrief November
15 11 2012
Moore bijna klaar voor verplaatsing
Het gereed maken voor transport van Henry Moore´s Wall Relief No. 1 aan het Weena is begonnen. Volgende week - 27 november om 10 uur - zal het werk in zijn geheel verplaatst worden om na vier jaar weer terug te keren in een nieuw gebouw op dezelfde plek.

De documentairemaakster Anneloek Sollart (maakster van RAWER, te zien op IDFA 2012) werkt aan een minidocumentaire (8 min.) over Wall Relief No. 1. De documentaire zal binnenkort verschijnen en op diverse locaties worden getoond. Nieuws hierover volgt uiteraard.

lees meer >>
20 11 2012
Toer Henry Moore wordt lunchtoer Naum Gabo
Nu de Wall Relief No 1. van Henry Moore bijna van zijn plek is, start SIR een nieuwe toer op. De Wall Relief toer wordt een lunchtoer bij de Naum Gabo (voor de ingang van de Bijenkorf). De eerstvolgende toers zijn op woensdag 12 en woensdag 19 december. Kom met een luchpakketje naar de Gabo en hoor alles over dit prachtige meesterwerk. Wij zorgen voor de koffie.
Aanmelden is verplicht. Er is plaats voor 5 personen per toer.

lees meer >>
20 11 2012
Commission aangekocht door Stedelijk
Commission van Erik van Lieshout is aangekocht door het Stedelijke Museum Amsterdam.

Dit reizende kunstwerk van Erik van Lieshout werd gemaakt in opdracht van Sculpture International Rotterdam in het kader van het meerjarenplan kunst voor Zuidplein Rotterdam (waarin ook een ontwerp door Ai Weiwei werd gemaakt).

Het werk werd eerder ook aangekocht voor de Collectie RABO.
15 11 2012
Schouwploeg Kunst en Publieke Ruimte Rotterdam
De komende jaren wil SIR veel aandacht besteden aan onderzoek. De noodgedwongen pas op de plaats door de bezuinigingen zal effectief benut worden voor inhoudelijk en financieel onderzoek. Samen met 'De Schouwploeg' ontrafelen we alle facetten van kunst en de publieke ruimte in Rotterdam: de publieke opinie en de kwaliteit, financiën, publieke kunst en het bedrijfsleven, de politiek, etc.

De Schouwploeg inventariseert wat er is en bezint zich op de mogelijke toekomst van kunst en de publieke ruimte in Rotterdam. De Schouwploeg bestaat uit een vaste kern van deskundigen en incidentele deelnemers.

lees meer >>
06 11 2012
Lebbeus Woods overleden
Lebbeus Woods
Op 30 oktober 2012 is de Amerikaanse architect, kunstenaar en theoreticus Lebbeus Woods op 72-jarige leeftijd overleden.

Zijn werk Hermitage, dat door de TU Eindhoven werd geschonken aan het NAi, maakt sinds 2004 deel uit van de Rotterdam´s internationale beeldencollectie.

lees meer >>
06 11 2012
Film over Ai Weiwei
Ai Weiwei: Never Sorry
Eind oktober 2012 kwam de de documentaire Ai Weiwei: Never Sorry in Nederland en België op DVD uit. De film, die over de hele wereld een festival hit is, gaat over de Chinese kunstenaar Ai Weiwei, mensenrechtenactivist en criticus van het regime in eigen land. Regisseuse Alison Klayman kreeg toegang tot de charismatische kunstenaar en diens familie en dierbaren. Haar gedetailleerde portret is een genuanceerde verkenning van het hedendaagse China en een portret van één van de meest fascinerende bekende figuren uit China.

lees meer >>
13 11 2012
Tulkus 1880 to 2012 door Paola Pivi
H.H. the Dalai Lama, Tenzin Gyatso, born in 1935, 14th reincarnation, Gelug. Photo taken in January 1957 in Kalimpong, India by Das Brothers. Courtesy Das Photo Studio, Darjeeling
SIR kunstenaar Paola Pivi - van wie gedurende meer dan anderhalf jaar het kunstproject Grrr Jamming Squeak aan de Coolsingel/stadhuisplein te zien en te beleven was - is vanaf 25 januari as. terug in Rotterdam. Witte de With Center for Contemporary presenteert dan Art Tulkus 1880 to 2018 – een project waarin fotoportretten van alle 'tulku’s' sinds het ontstaan van de fotografie tot heden, worden samengebracht.

lees meer >>
Sculpture International Rotterdam (SIR) beheert en ontwikkelt de internationale collectie publieke kunstwerken ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam. SIR is onderdeel van CBK Rotterdam.
 
Collectie
Programma
Ontwerp
Weblog
Nieuws
 
SCULPTURE INTERNATIONAL ROTTERDAM
Eendrachtsstraat 10
3012 XL Rotterdam
+31 (0)10 436 02 88
twitter facebook linkedin vimeo youtube rss Email
U bent ingeschreven voor onze mailinglijst. Uitschrijven

Niet leesbaar? Bekijk de webversie
*|REWARDS|*