The Idler's Playground

Cosima (c) Jannes LindersThe Idler's Playground, fotografie Jannes Linders

Het Beeld

The Idler’s Playground bestaat uit twee delen. Het ene deel wordt gevormd door een jongetje met een hoedje op, dat is gezeten op een levensgrote tennisscheidsrechterstoel. Zowel in uiterlijk als in zijn gezichtsuitdrukking lijkt hij verdacht veel op Pinocchio, het fameuze personage uit het verhaal van Carlo Collodi’s. Pinocchio zit te niksen: hij hangt voorover in zijn stoel, zijn kin leunt op zijn rechterhand en hij staart verveeld of beter mismoedig voor zich uit. 

Ondertussen is zijn neus al wel zo lang geworden dat die recht door de paddestoel priemt die op het tegenoverliggende perkje staat. Onder de paddestoel is een bankje aangebracht dat de toeschouwers als het ware uitnodigt hetzelfde te gaan doen als Pinocchio. Maar of ze daar, gezien zijn lange neus, beter van worden?
Uiteindelijk lijkt beeld vooral een uitnodiging je aan het dagelijks leven te onttrekken, wat niet alleen blijkt uit Pinocchio’s niksigheid en het bankje, maar ook uit het feit dat beide beelden volledig groen zijn gespoten – alsof het hele kunstwerk zo min mogelijk wil opvallen.
(Tekst: Hans den Hartog Jager)

Specificaties

jaartal vervaardiging 2010

 

Passanten over The Idler's Playground

 

The unveiling of The Idler´s Playground, October 2010