Commission

(c) Erik van Lieshoutstill Commission - (c) Erik van Lieshout

Het Beeld

een film van Erik van Lieshout

Erik van Lieshout verbleef in 2010 drie maanden lang in zijn winkel in winkelcentrum Zuidplein. Hij sprak met mensen, leefde met de mensen van het Zuidplein en filmde het Zuidplein. Resultaat is de film Commission. De film was begin 2011 als sneak preview  te zien in de in Londen waar het zeer goed is ontvangen is onder andere in The Guardian is besproken. Daarna beleefde de film zijn wereldpremière in Theater Zuidplein, Rotterdam.

Het werk is aangekocht door Bouwfonds Kunstcollectie.

Speellijst
International Film Festival Rotterdam 2012 - 26 en 28 januari 2012 
Melanchotopia, groepstentoonstelling, Witte de With, Center for Contemporary Art - 2 september-13 december, 2011
Erik makes happy, BAWAG Contemporary, Wenen, 1 december, 2011 – 29 januari, 2012
Theater Zuidplein, Sculpture International Rotterdam - 22 februari, 2011 - wereldpremière
How can I Help You?, Hayward Project Space - 12 januari-27 februari, 2011 - sneak preview


Het oorspronkelijke voorstel
"Van Lieshout wil een film maken waarin het biografische verhaal van deze internationaal opererende kunstenaar die vele jaren 'op' Zuid leefde, zich vermengt met het leven en de architectuur van Zuidplein. Van Lieshouts plan is om voor zijn film te werken vanuit Zuidplein met een studio in de het winkelcentrum waar zo mogelijk ook filmworkshops door hem en anderen gegeven kunnen worden. De film zal getoond worden op (regionale) tv, internet, bij presentaties over zuid en in musea. Er zal ook gezocht worden naar een mogelijkheid om de film doorlopend te draaien in een ruimte aan het plein zelf, in het winkelcentrum of in het busstation. Onderdeel van de meeste filmwerken van Van Lieshout is een zelfgebouwd bioscoopje."

Het oorspronkelijke voorstel
Van Lieshout wil een film maken waarin het biografische verhaal van deze internationaal opererende kunstenaar die vele jaren 'op' Zuid leefde, zich vermengt met het leven en de architectuur van Zuidplein. Van Lieshouts plan is om voor zijn film te werken vanuit Zuidplein met een studio in de het winkelcentrum waar zo mogelijk ook filmworkshops door hem en anderen gegeven kunnen worden. De film zal getoond worden op (regionale) tv, internet, bij presentaties over zuid en in musea. Er zal ook gezocht worden naar een mogelijkheid om de film doorlopend te draaien in een ruimte aan het plein zelf, in het winkelcentrum of in het busstation. Onderdeel van de meeste filmwerken van Van Lieshout is een zelfgebouwd bioscoopje.

Specificaties

jaartal vervaardiging 2011

 

Erik van Lieshout - Commission Clip